Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
?
Новини змін в законодавстві

Проект наказу Міністерства фінансів України щодо затвердження нової форми Декларації з податку на додану вартість та додатків до неї, а також Порядку її заповнення і подання

27.11.2014

Станом на сьогодні вже оприлюднено проект наказу Міністерства фінансів України щодо затвердження нової форми Декларації з податку на додану вартість та додатків до неї, а також Порядку її заповнення і подання.

Згідно вказаного проекту наказу нову форму Декларації з ПДВ пропонується запровадити з 01 січня 2015 року.

Звернемо увагу на певні моменти, особливо для тих платників, які мають від’ємне значення з ПДВ станом на сьогодні і будуть його мати на кінець року.

В запропонованій редакції нової форми Декларації з ПДВ передбачається абсолютно новий розділ IV «Погашення залишків сум від’ємного значення звітних (податкових) періодів до 01.01.2015».

Наскільки можна зрозуміти податківців, це мабуть таке викладення їх бачення порядку перенесення від’ємного значення сум ПДВ, які сформовано станом на 01.01.2015 р., який вони повинні були розробити в силу вимог прикінцевих положень Закону України № 1621.

Згідно розділу IX проекту Порядку заповнення Декларації:

– від’ємне значення податку (у тому числі суми непогашеного бюджетного відшкодування), сформоване по операціях, вчинених до 1 січня 2015 року, обліковується окремо та погашається в порядку та за правилами, що діяли до 1 січня 2015 року;

– суми від’ємного значення податку попередніх податкових періодів обліковуються у (Д2) (додаток2) у розрізі звітних (податкових) періодів, у яких такі суми виникли;

– сума, що підлягає бюджетному відшкодуванню за звітні (податкові) періоди до 1 січня 2015 року, задекларована у рядку 29 декларації (рядку 3 таблиці 2 (Д2) (додаток2)), відображається в інформаційній системі органів ДФС;

– платники податку, які прийняли рішення про повернення такої суми бюджетного відшкодування на рахунок у банку, подають до контролюючого органу Д4 (додаток4).

Контакти

audit@interstandart.com.ua
(044) 383-31-91; (067) 145-55-22
01001, м. Київ вул. Велика Житомирська, 12, офіс 34

партнери

ми в соцмережах